Hult 1700-talsgård i Småland

I vacker miljö längs Holavedsleden hittar du Hult - en 1700-talsgård med aktiviteter för både barn och vuxna. Cykla eller vandra, antingen själv eller bli guidad av oss. Vi erbjuder flera olika paket med mat inkluderat förutom bullbakningen. Du kan även hyra cykel. Uppställningsplatser finns att hyra för husvagn och husbil med frukostpaket. Vårt gårdscafé har försäljning av Svenska designprodukter.

Aktivitet med barnen - bondgårdsbesök

I gårdens kök, under Chatrines erfarna ledning, bakar ni tillsammans den mest ikoniska av alla svenska bakverk. Med en härlig doft av söta kryddor och varm direkt från ugnen är den här svenska klassikern en favorit hos både barn och vuxna. Kanelbullar kan köpas på många ställen – men hur gör man om man vill baka själv?Du får ditt eget recept, ett specialdesignat förkläde och en påse med bullar att ta med dig hem.

Info om besöket på bondgården

Tid: 3 timmar. Deltagare: 1-5 personer. Aktiviteten passar både små barn (från 3 år), ungdomar, föräldrar samt mor- och farföräldrar.
Pris: 2 000 kr/2 deltagare, därutöver 400 kr/person. Två dussin bullar per deltagare, receptet och eget förkläde ingår.
Gästens förberedelser: Inga.
Bokning: Maila bokning@hemmapahult.com, minst tre dagar innan.
Webb: www.hemmapahult.com

Så säger besökarna

”At Hult they have a saying - where it's easy to breathe - that is something we totally agree with. Calm, beautiful nature and nice hosts"
Elna & Hans


”We loved the late supper that Chatrine arranged though we forgot to order and our children loved the wifi"
Maggie & Torben


Baka kanelbullar på en bondgård – den perfekta aktiviteten för hela familjen!

Under tiden degen jäser, tar gårdens ägare, Chatrine och Johan, dig med på husesyn. De berättar om den 500 år gamla gården och visar runt bland de gamla träbyggnaderna, caféet och verkstäderna.

När bullarna är klara är det dags för provsmakning! Tillsammans med de ugnsvarma kanelbullarna passar det bra med ett glas kall mjölk för barnen, medan de vuxna dricker kaffe som kokas i en traditionell kaffepanna.

Behöver du fler skäl att boka den här aktiviteten som är helt väderoberoende?

 • Vet du inte vad barnen ska göra en regnig dag? Bakning är en väderoberoende aktivitet som till och med är mysigare om solen inte är framme.
 • Att baka är roligt i alla åldrar!
 • Har familjen något att fira under semestern? Passa på att baka egna bullar att bjuda på.
 • Kanelbullen är mångas förstahandsval till fikat och bullen har börjat spridas på caféer utomlands, till exempel i New York, Paris och London.

  Kanelbullen är så populär att de numer firas på en egen dag i Sverige, den 4 oktober.

  Så hittar du till oss för att baka kanelbullar på vår gård

  Endast 45 minuter från Jönköping ligger den småländska gården Hult. I forna tider var den ett värdshus för genomresande i Tranåstrakten. Boka en ställplats för din husbil på bondgården, i djupet av de svenska skogarna.

  Hitta oss