Turridning i Småland

På Stall Sonakull rider man i westernstil på Haflingerhästar som är vana vid kuperad terräng. Ridutflykten startar med gemensamma förberedelser, vi lockar in hästarna från hagen, sadlar dem och rider ut. Beroende på väderförhållande har Ulrika valt en tur som passar oss. Avkoppling och närvaro är ledord.

Cowboyridning och fika i naturen

Som äkta ”cowboys” tänder vi en liten brasa och kokar vårt eget kaffe på traditionellt vis. Efter en dryg timmes ritt kan det vara skönt att sitt av. Till kaffet får vi smörgås och en god hembakad bulle eller en färsk frukt. Barnen får juice eller saft.

Info om hästridningen

Tid: 4 timmar
Deltagare: 1-4 personer. Aktiviteten passar ungdomar (över 14 år) och vuxna med någon riderfarenhet.
Pris: för 2 personer 2.400 kr, tillkommande deltagare 1.200 kr/person.
Gästens förberedelser: Lämplig klädsel och skor, lån av ridhjälm ingår i priset
Bokning: Vänligen skicka ett mejl till ulrika@stallsonakull.com
Webb: www.stallsonakull.com

Så säger våra besökare

”Fantastiska hästar, mycket lugna och snälla, fint ställe och hon som hade det är mycket trevlig. Fin underbar långritt, helt underbart och i jättefin natur.”
Emmelie Ekström


”Möjligheternas Stall med underbar natur runt hörnet. Här fylls jag av positiv energi, samlar och bearbetar tankar, ger utlopp för adrenalinpåslag och balanserar vardagen...”
Elizabeth Moberg


Ta chansen till en halvdagsridtur i vackra omgivningar under din husbilssemester

Det enda som hörs är vinden som susar i trädtopparna, ett lätt knirrande från din hästs sadel och det rytmiska klapprandet av hovar mot marken. Under din husbilssemester i Småland har du möjlighet att övernatta mitt i naturen och boka en exklusiv ridtur med Ulrika, en av ägarna till Stall Sonakull. Turen går i härliga omgivningar, 15 minuters bilfärd från nationalparken Store Mosse, södra Sveriges största våtmark. Utflykten passar bra för en familj eller ett mindre kompisgäng.

Ridturen är familjevänlig, med lite äventyrskänsla. Vi rider på små stigar och skogsvägar, förbi ängar, en liten by och porlande vattendrag. Vi strävar efter en spännande, utvecklande och trevlig stund tillsammans med hästarna. Som minne av turridningen kommer tillfälle till fotografering.

Vid hemkomsten till stallbacken hjälps de som vill åt att sadla av och sköta om hästarna innan de släpps ut i hagen igen. Ulrika och hennes familj har bott på samma gård i många generationer. Omgivningarna är vackra och gården har en lång historia, Ulrika berättar gärna om du frågar.

Behöver du fler skäl för att bestämma dig för en ridutflykt i småländska skogar?

 • En ridutflykt är en fantastisk upplevelse att ge bort i födelsedagspresent
 • Passar fint att kombinera med andra intressen som ornitologi, foto eller teckning
 • Ett miljövänligt och tyst sätt att komma ut och njuta av naturen
 • Ridturerna är tillgängliga för alla och anpassas efter eventuella funktionshinder
 • Så här hittar du med din husbil till ridutflykt i småländska skogar

  Ungefär fem mil söder om Jönköping, mellan Värnamo och Gislaved ligger Kulltorp och Sonakull.

  Vackra ställplatser för husbilen finns på närbelägna vildmarkscampingen Björsbo Forest & Lake Hideawya som samarbetar med stallet.

  Hitta oss