Feel-good hiking with guide and packhorse

Kvällarna är långa och ljusa i Dalarna på sommaren. Vi kan övernatta under ett vindskydd i skogen eller ta oss till en stuga. Morgonen därpå fortsätter vi vår vandring och rundar av runt lunchtid. Kanske vill stanna ytterligare några nätter i en dalaby? Vi lovar att hitta en plats för dig och din husbil.

Semestertips i Dalarna

Området runt Siljan är sanslöst vackert, speciellt sommartid. Vår vandring börjar och slutar i Silverberg (nära Boda kyrkby, 20 km norr om Rättvik i Dalarna). Som namnet antyder finns här skatter i naturen, både fördolda och uppenbara…

Vandra i kulturlandskap

Tid: 24 timmar, ”från lunch till lunch”.
Deltagare: 1-4 personer, (barnvänlig)
Pris: 5800 kr för 1-2 personer. Ytterligare deltagare: 1000 kr/person. "Allt" inkluderat (utrustning, mål & dryck)
Gästens förberedelser: Kläder efter väder
Bokning: Maila bertil@silverhillstable.se eller ring Bertil, mobil: 070-317 30 63 minst en vecka innan
Web: www.silverhillstable.se

Så säger våra besökare

”Bertil was a wonderful guide. He is super personable and made us feel right at home. After our ride, we chatted over homemade snacks and tea with him and his family. It really was a magical Swedish experience that made our trip that much more wonderful. If we return to Sweden, we will definitely visit him again. I really recommend it to anyone looking for some great horseback riding in a beautiful spot! ”
H Capulet, USA


Bekymmerslös vandring med guide och packhäst

Känner du dig sliten och stressad? Vill du komma ut i naturen helt kravlöst? Hinner du inte planera eller packa allt? Låt oss ta hand om dig. Vi fixar.

Vi anpassar turen efter dina önskemål eller kommer med egna förslag på upplägg: Geologi, botanik, musik, kultur och historia är ämnen som vi undersöker, mer eller mindre djupgående, beroende på dina intressen.

Det är härligt att bara vistas utomhus! Natur och djur är förlåtande. Du behöver inte se ut på något speciellt sätt. Har du egna vandringskängor är det bra. Innan vi ger oss av ser vi till att du har det du behöver. (Förutom mat och sovutrustning kan vi ordna tandborste, ombyte och regnkläder om du inte hunnit packa.) En av gårdens lugna hästar följer med som packhäst.

När vi blir hungriga stannar vi och äter en måltid i det fria. Är det en sval dag kanske vi tänder en eld. Är dagen varm hittar vi ett vattendrag där vi kan skölja av oss och kanske ta ett dopp.

Behöver du fler argument för vandringsupplevelse i Siljansbygden?

 • Närbelägna Styggforsen ger en handgriplig geologilektion. Där kan man se hur jordlagren ställdes på högkant när meteoriten träffade jorden för 377 miljoner år sedan.
 • Siljansområdet har ett stort utbud av utomhusaktiviteter [outdoor] och kultur, speciellt sommartid. Kombinera gärna vandringen med ett konsertbesök i Dalhalla.
 • Silverhill Stable erbjuder även andra turer till fots eller häst, kontakta oss för förslag!
 • Ställplats och vägbeskrivning Ställplats

  Silverberg ligger i nordöstra Dalarna i Rättviks kommun, ca 20 km norr om Rättvik och ca 25 km söder om Furudal. 30 mil norr om Stockholm.

  Ställplats: Du kan parkera husbilen i anlutning till gården, vi anvisar plats efter överenskommelse.

  Vi tipsar även om Rättviksgården, en ställplats i Rättvik. Vi kan erbjudan hämtning i Rättvik mot en avgift. Rättviksgården i centrala Rättvik (10 km) är ett centralt beläget vandrarhem med fina ställplatser. Rättvik har ett gediget mat- och nöjesutbud, speciellt sommartid.

  Guiden Bertil är utbildad färdledare och en mycket erfaren guide med många års erfarenhet av turridning och vandring i Dalarna och i den svenska fjällvärlden. Bertil guidar på svenska eller engelska.

  Guiden Gunilla är född och uppvuxen i närbelägna Furudal. Hon har arbetat med guidning i Sverige och Spanien. Hon guidar på svenska, spanska och engelska.

  Du befinner dig mycket nära Dalhalla – ett gammalt kalkstensbrott som förvandlats till en internationellt känd musikscen med attraktiva artistuppträdanden sommartid.

  Siljan och Silurringen är ett cirkelformat vattensystem bestående av Siljan [Lake Siljan], Sveriges sjunde största sjö, Orsasjön, Ore älv, Skattungen och Oresjön. Den cirkulära formen skapades för 377 miljoner år sedan då en meteorit träffade jorden.

  Mer information om meteroritnedslaget finns bland annat på Naturmuseet (Kulturhuset) i Rättvik, i besökscentrum Dalhalla och vid Styggforsen i Boda.

  Hitta oss